Panaskan 200g air bersama 90g mentega sehingga mendidih. Tutup
api, masukkan tepung cream puff (A) dan kacau aduan hingga sebati dengan
tenang. Buka api kecil dan masukkan 4 biji telur dan kacau lagi sehingga pekat.
Masukkan ke dalam pping bag yang disediakan dan potong hujungnya (sedikit
sahaja) & paipkan ke atas dulang yang digiris dengan mentega atau dialas
dengan baking paper. Bakar pada suhu 200c selama 20 minit dan turunkan suhu ke
150 c & bakar lagi selama 10 minit.
Filling Kastard:
1. Kacau serbuk
kastard (B), 200 ml susu segar, 1 biji telur dan 1 sudu segar, 1 biji telur dan
sudu besar minyak masak sehingga sebati dan masak diatas api kecil sehingga
likat.Sejukkan.
2. Masukkan ke dalam piping bag dan picitkan ke
dalam cream puff yang telah sejuk. Hiaskan dengan taburan gula aising, ataupun
belah separuh cream puff dan sudukan inti ke dalamnya.
### Pihak kami juga menyediakan tepug CREAM PUFF untuk memudahkan kita membuat resepi berkenaan.kepada sesiapa yang berminat menambahkan pendapatan juga boleh mendapatkannya dengan menghbungi talian tertera.\:
### Pihak kami juga menyediakan tepug CREAM PUFF untuk memudahkan kita membuat resepi berkenaan.kepada sesiapa yang berminat menambahkan pendapatan juga boleh mendapatkannya dengan menghbungi talian tertera.\:
Tiada ulasan:
Catat Ulasan