Ahad, 12 April 2015

Resepi Fluffy Cream Puff


Cream Puff:
Panaskan 200g air bersama 90g mentega sehingga mendidih. Tutup api, masukkan tepung cream puff (A) dan kacau aduan hingga sebati dengan tenang. Buka api kecil dan masukkan 4 biji telur dan kacau lagi sehingga pekat. Masukkan ke dalam pping bag yang disediakan dan potong hujungnya (sedikit sahaja) & paipkan ke atas dulang yang digiris dengan mentega atau dialas dengan baking paper. Bakar pada suhu 200c selama 20 minit dan turunkan suhu ke 150 c & bakar lagi selama 10 minit.

Filling Kastard:
1.  Kacau serbuk kastard (B), 200 ml susu segar, 1 biji telur dan 1 sudu segar, 1 biji telur dan sudu besar minyak masak sehingga sebati dan masak diatas api kecil sehingga likat.Sejukkan.
2. Masukkan ke dalam piping bag dan picitkan ke dalam cream puff yang telah sejuk. Hiaskan dengan taburan gula aising, ataupun belah separuh cream puff dan sudukan inti ke dalamnya.

### Pihak kami juga menyediakan tepug CREAM PUFF untuk memudahkan kita membuat resepi berkenaan.kepada sesiapa yang berminat menambahkan pendapatan juga boleh mendapatkannya dengan menghbungi talian tertera.\:

Tiada ulasan: